Edin Džeko je prvi 'načeo' Azzurre!
Gol Edina Džeke za vodstvo protiv selekcije Italije prvi je kojeg su Azzurri primili u ovim kvalifikacijama (Foto: T. Hebib)

Samo jedna selekcija nije primila gol u kvalifikacijama za EP

Edin Džeko je prvi 'načeo' Azzurre!

M. Šljivak

Kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo polako se zahuktavaju.

Reprezentacije su već odigrale tri ili četiri utakmice, izuzev učesnika završnog turnira Lige nacija, koje su za sada odigrale po dva meča.

Za sada je samo jedna reprezentacija uspjela da u svim utakmicama zadrži mrežu netaknutom. To je selekcija Poljske, koja za sada suvereno vlada grupom G.

Poljaci su odigrali četiri meča. Pobijedili su u sva četiri i imaju 12 bodova uz gol-razliku 8-0, te krupnim koracima koračaju ka EP.

Prvi gol u kvalifikacijama sinoć su primili Italijani. Azzurre je u kvalifikacijama 'načeo' Edin Džeko i sada tim Roberta Mancinija ima gol-razliku 13:1.

Međutim, ova selekcija juriša ka prvenstvu Evrope. Izgledaju kao nezaustavljivi sa četiri pobjede iz četiri utakmice.

Također, odbrana Turske je sinoć na Islandu po prvi put popustila. Primili su dva gola u porazu od 2:1 (9-2) i nakon četiri kola su po prvi put vadili lopte iz mreže, a igrali su čak i protiv Francuske.

Interesantno je svakako da čak četiri selekcije još uvijek nisu postigle pogodak.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Očekivano, to su reprezentacije iz najslabijeg šešira. San Marino je taj koji je primio najviše golova i nakon četiri utakmice imaju gol-razliku od 0-20.

Tu je i selekcija Lihtenštajna iz naše grupe. Oni su u četiri meča ostali bez gola uz 13 primljenih, a još su tu Andora (0-10) i Gibraltar (0-6).

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Bjez dzwko jebi se, al zato ima da vas natrpamo u zwnici do vrha!
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije