Bh. Baggio želi dres Zmajeva, na potezu je Baždarević

Veznjak prvaka MLS-a želi igrati za reprezentaciju

Bh. Baggio želi dres Zmajeva, na potezu je Baždarević

A. Beganović

"Želim igrati za svoju domovinu. Želim priliku da pokažem koliko mogu i ništa više", na početku razgovora za SportSport.ba je izjavio jedan od najboljih fudbalera aktuelnog američkog prvaka Los Angeles Galaxyja.

Adis Hušidić "Baggio" u redove aktuelnog američkog prvaka stigao je na mala vrata u novembru 2013. godine i to iz švedskog drugoligaša Hammarbyja. Hušidića je u svom timu želio legendarni američki trener Bruce Arena, a godinu dana kasnije ispostavilo se da ovaj stručnjak nije pogriješio.

Iza Hušidića je fenomenalna sezona. Ukupno je odigrao 38 utakmica, pritom je postigao pet pogodaka i upisao tri asistencije, te je uz Robbiea Keanea, Gyasija Zardesa i Landona Donovana jedan od najzaslužnijih za titulu LA Galaxyja.

"Sezona za pamćenje i na kraju titula. Igrali smo najbolje i na kraju smo zasluženo slavili. Drago mi je i što se sa titulom od aktivnog igranja oprostio legendarni Donovan. Liga je iz godinu u godinu sve bolja, stadioni su sve bolje posjećeni, a dolaze i igrači koji su ostavili dubok trag u Evropi", za SportSport.ba kaže Hušidić, koji se sa svojom ekipom priprema za novu sezonu, koju će LA Galaxy otvoriti 7. marta duelom protiv Chicago Firea.

"Pripreme teku po planu, a ambicije Galaxyja su uvijek visoke. Nismo mnogo mijenjali igrački kadar, što je možda i najvažnije. Nedostajat će nam Donovan, a junu će nas pojačati i Steven Gerrad. S velikim nestrpljenjem očekujem njegov dolazak", ističe popularni Baggio.

Igre 27-godišnjeg bosanskohercegovačkog veznjaka nisu ostale nezapažene, pa su američki mediji krajem prošle godine pisali da se nalazi i na širem spisku selektora SAD-a, Jurgena Klinsmanna.

"Istina je da se pisalo o tome i svakako da mi to godi, no vjerujte mi da se nisam mnogo zamarao s tim. Rođen sam u Velikoj Kladuši i moje srce kuca samo za Bosnu i Hercegovinu", kaže Husidić, kojeg bivši selektor i pored fenomanlnih igara u dosta dobrom nacionalnom takmičenju nikada nije kontaktirao.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Bivši selektor me nikada nije kontaktirao, iako sam se nadao tome, odnosno očekivao sam neki poziv. Pratim igre reprezentacije i doista mi je žao zbog lošeg otvaranja kvalifikacija, no nikada ne treba odustajati, ja to najbolje znam. Moja najveća želja je da zaigram za svoju domovinu, da dobijem priliku i pokažem koliko mogu", zaključio je Husidić, koji ima bosanskohercegovačko državljanstvo, te ukoliko mu novi selektor odluči ukazati priliku, prepreka za njegov nastup neće biti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.