Bh. fudbaler bi mogao imati velikih problema kada Bjelica ode
EPA

Šta slijedi u Dinamu?

Bh. fudbaler bi mogao imati velikih problema kada Bjelica ode

Odlazak Nenada Bjelice iz Dinama samo je pitanje trenutka.

Bjelica je na kormilo 'modrih' došao u maju 2018. godine i u proteklom periodu je ostvario sjajne rezultate, međutim njegovoj epizodi na Maksimiru je, po svemu sudeći, došao kraj.

U Hrvatskoj pišu kako je Bjelici presudilo nekoliko faktora, prije svega neprihvatanje smanjenja plaće uslijed problema s koronavirusom, a u narednim danima ugovor bi trebao i zvanično biti raskinut.

Rastanak s Bjelicom neće proći bez posljedica za svlačionicu Dinama, postavlja se pitanje šta će biti s određenim igračima koji su mu bili privrženi u proteklom periodu, a priču o tome donose i Sportske novosti.

Ovaj list navodi da bi nekoliko imena moglo biti pogođeno Bjelicinim odlaskom, prije svih potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Emir Dilaver kojeg je sa sobom doveo iz Lecha.

"Dilaver je bio iznimno privržen Bjelici s kojim je u Lechu postao jedan od najboljih stopera poljske lige. Onog trenutka kad je Lech dao otkaz Bjelici, za Dilavera su kola krenula nizbrdo. Zaredao je s lošijim partijama, s uzastopnim žutim kartonima, tako da ga je Bjelicin nasljednik posjeo na klupu. U međuvremenu Bjelica ga je pozvao u Dinamu gdje se ubrzo nametnuo kao odličan stoper. Odlazak trenera u ovom trenutku svakako će biti loša priča za njega", navode Sportske novosti.

U problemima bi se mogli naći i još neki igrači:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Priča bi mogla biti loša i za Marina Leovca i Petra Stojanovića, lijevog i desnog beka, koje je Bjelica također jako cijenio. Istina, obojica su svoj posao manje-više odradila dobro, ali bilo je i slabijih prezentacija", dodaje se.

Već se uveliko špekuliše i tome ko bi mogao naslijediti Bjelicu. Prvi kandidat je Igor Jovićević koji je u proteklom periodu radio sjajan posao s drugim timom Dinama, a navodno se razmišlja i o Romeu Jozaku, bivšem treneru Legije iz Varšave.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi