Bh. fudbaler igra u najneobičnijem timu na svijetu

15 igrača sa istim prezimenom u jednoj ekipi

Bh. fudbaler igra u najneobičnijem timu na svijetu

M. Šljivak

Bh. fudbaler Nedo Turković igra vjerovatno u najneobičnijem timu na svijetu.

On je odnedavno postao član indijskog kluba Neroca, koji u svojim redovima ima čak 15 fudbalera sa istim prezimenom.

Od ukupno 26 fudbalera koji su registrovani kao članovi ovog prvoligaša, njih 15 se preziva Singh, što je svakako raritet u svijetu fudbala i sigurno je da i njihovom treneru ovo predstavlja problem.

Neroca je trenutno član I lige, odnosno drugog ranga takmičenja. Ipak, ambcija je da se naredne sezone igra u društvu najboljih timova Indije i za sada je Neroca u vrhu tabele.

Trenutno je tim Nede Turkovića na trećem mjesto sa 10 bodova, tri manje od vodeće ekipe Minerva, a samo prvoplasirani tim na kraju sezone će ostvariti plasman u Superligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi