Bh. juniori iz drugog pokušaja bolji od Gruzije

Dobra igra naših momaka

Bh. juniori iz drugog pokušaja bolji od Gruzije

Samir Mlaćo

Nakon 1:1 u srijedu, juniorske reprezentacije BiH i Gruzije danas su odigrale novi prijateljski meč. Ovaj put pobjedu su sasvim zasluženo slavili naši momci rezultatom 2:1.

U prvih deset minuta nije bilo uzbuđenja, a tek u 15. minuti bilježimo prvi udarac u okvir gola. Šutirao je Marko Brkić sa 20-tak metara, ali golman Gruzije brani.

BiH je do vodstva došla u 18. minuti. Ramić je izveo korner, najbolje skače Šikanjić i glavom trese mrežu Gruzijaca.

Dvije minute kasnije uzvraća Gruzija preko Babunadzea, ali lopta odlazi malo pred gola naše selekcije.

U 29. minuti nemile scene na terenu. Koškanje nogometaša nakon kojeg su direktan crveni karton zaradili kod BiH Šikanjić, a kod gostiju Basari. Sa žutim kartonom prošao je Milan Savić.

Pred sami kraj prvog poluvremena dvije prilike za BiH. Ramić je izblokiran nakon kontre, a zatim nakon centaršuta Salčin spašava golman gostiju.

U 50. minuti Gruzija je mogla do izjednačenja. Neuspjela ofsajd zamka naših momaka, Kharabadze izlazi pred Kršića, ovaj sjajno brani i spašava svoja vrata.

Nakon toga pokušao je i Davitashvili, ostalo je 1:0. Promašaje Gruzijaca kaznio je u 56. minuti evrogolom Brkić. Šutirao je sa 20 metara i skinuo paučine na golu Gruzije.

U drugom dijelu vidjeli smo dosta izmjena, a u 77. minuti imali smo dosta sreće. Prečka je spasila naš tim nakon pokušaja Davitashvilija, a zatim i Jiniolave.

Pet minuta kasnije Gruzija dolazi do pogotka. Gabiatshvili koristi lošu reakciju dvojca Kurbegović - Savić.

Do kraja su Gruzijci mogli do poravnanja, ali imali smo dosta sreće i na kraju slavili pobjedu.

Prijateljska utakmica, juniori:

BiH - Gruzija 2:1 (1:0)

BiH: Kršić, Vještica, Brkić, Santrač, Salčin, Ramić, M.Savić, I. Savić, Šikanjić, Muminović, Gazibegović.

Gruzija: Buliskeria, Kapanadze, Jiniolava, Dartsmelia, Davitashvili, Guliashvili, Babunadze, Kvarastkhelia, Basaria, Patsatsia, Kharabadze.

Top Komentari

niky
Koji je debil pisao ovaj clanak?
2 3
Lav
Nije naveo da smo gol u prvoj utakmici radi vjestice primili, da smo protiv emirata primili 3 gola Kad je vjestica usao. Non stop objavljuje vjestica ovo vjestica ono! U 1 poluvremenu Gruzija fulila 9 puta prazan gol. Ma daj, vještica je bio naj gori igrač na terenu. Ofiran si do bola.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi