Slaven Musa nakon dugo godina rada u seniorskom nogometu, sada se posvetio omladinskim selekcijama, gdje svakako ima šta da pokaže mladim igračima

Selektor juniorske nogometne reprezentacije BiH

Musa: Imamo nadarenu generaciju, vjerujem da možemo do završnice

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Juniorska nogometna reprezentacija BiH okupila se u Zenici, selektor Slaven Musa na ovom okupljanju može računati pretežno na domaće igrače, budući da nije UEFA termin.

Selektor juniorske selekcije za SportSport.ba je govorio o okupljanju u Zenici, pripremnim utakmicama, kvalifikacijama, te potencijalu ove generacije nogometaša.

"Ovo su naše redovne aktivnosti, gdje putem okupljanja potencijalnih kandidata pokušavamo proširiti naš roster i pripremiti igrače za ono što dolazi, a to je prvi krug kvalifikacija. Većina igrača je ovdje iz BiH jer nije UEFA termin, čak ima igrača iz ovih relativno manjih klubova, gdje želimo da napravimo jednu bazu igrača koji mogu konkurisat za sastav. Trojica igrača, koji su pozvani ovdje nisu s nama, Kristijan Stanić, Domagoj Marušić i Luku Garića. Generalno to je problem kod igrača sa strane, jer ne mogu dolaziti kada nije UEFA termin, što je nedavno bilo kada smo igrali protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata" ističe Musa.

Sutra će juniorska selekcija odmjeriti snage s Borcem iz Jelaha

"Uveličat ćemo slavlje Borca iz Jelaha, koji slavi 60 godina svoga postojanja. Pokušat ćemo da isprobamo neke taktičke varijante. Narednog mjeseca imamo dvije prijateljske utakmice protiv Gruzije, gdje ćemo na raspolaganju imati sve igrače i to će biti uvertira za kvalifikacijske utakmice u Republici Irskoj", kaže selektor juniorske selekcije BiH.

Juniorska selekcija BiH ima kvalitetnu selekciju, koja će pokušati napraviti što bolje rezultate

"Generacija je dosta nadarena u to smo se uvjerili protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata, s kojima smo igrali u Sloveniji, doduše oni su igrali sa starijim igračima. Teže je s juniorskom selekcijom otići na Evropsko prvenstvo, za razliku od kadeta, ali ja sam uvjeren da mi možemo otići na tu završnicu. Mi smo u trećem šeširu u ovoj selekcijom ,prvo moramo da prođemo prvi krug kvalifikacija, pa onda razmišljati o Elitnom krugu naredne godine. Svakako da je naš cilj pripremiti igrače za mladu selekciju, ali i seniorsku reprezentaciju BiH", kazao je za SportSport.ba Slaven Musa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi