Bh. juniori na krilima Hasića do pobjede nad Farskim Ostrvima
Nakon poraza od Irske i Holandije, izabranici Slavena Muse nisu imali šansi za prolaz dalje, ali su se od kvalifikacija oprostili teškom pobjedom nad autsajderom

U posljednjem kolu kvalifikacija

Bh. juniori na krilima Hasića do pobjede nad Farskim Ostrvima

Edmir Škorić

Bh. juniori su danas sa 2:1 pobijedili selekciju Farskih Ostrva u 3. kolu grupe D kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naši juniori su bili nemoćni u prva dva kola protiv Irske i Holandije, ali su danas ipak uspjeli da ostvare prvu pobjedu.

Na gostovanju kod Farskih Ostvra slavili su s 2:1 i to nakon preokreta.

Domaćin je senzacionalno poveo golom Sorensena u 27. minuti, da bi deset minuta kasnije Dinamov talentovani napadač Ajdin Hasić pogodio za 1:1.

Isti je igrač u 43 minuti s penala postavio konačnih 2:1 i donio nam prvu pobjedu u kvalifikacijama.

Ova pobjeda nam nije puno donijela, pošto smo ostali treći s tri boda, dok će Irska i Holandija proći u drugi krug kvalifikacija.

Top Komentari

Kai Kaii
Musi i pomocnicima ODMAH po dolazku u BiH otkaz jer ovo je bruka i sramota
11 0
jay jay
10 primljenih golova u 3 utakmice, SRAMOTA.Selektiranje ekipe nula, 5 igraca iz Zelje, ekipe koja nije ni prvak drzave cak.U prve dvije utakmice kompletno izmijenjena postava, toliko o kompaktnosti ekipe..Igrac koji je zadnji vezni igra stopera dvije utakmice...Juniorska Premier liga ima mnogo kvalitetnijih igraca od pozvanih.Svaka cast za malog Hasica koji je godinu mladji a poveo je ekipu do barem jedne pobjede...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi