Parrott i Idah ponovo kobni za BiH: Poraz juniora od Republike Irske

Kvalifikacije za EP

Parrott i Idah ponovo kobni za BiH: Poraz juniora od Republike Irske

Endin Čaušević

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas od Irske (3:1) u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Slavena Muse danas nisu uspjeli da izbore pozitivan rezultat jer su s porazom otvorili kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Irska je bila dosta bolja u današnjem okršaju i na kraju je slavila sa 3:1

U prvom poluvremenu većinom se igralo na sredini terena i naši momci su dobro parirali Ircima, no u nastavku meča protivnički tim je zaigrao dosta bolje. Irska je do prednosti stigla u 56. minuti kada je mrežu našeg tima zatresao Ferry.

U 66. minuti sudija je pokazao na bijelu tačku nakon što je Zilić faulirao igrača Irske, a precizan s penala bio je Parrott koji je povisio na 2:0. Irci su do trećeg gola stigli u osam minuta kasnije, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Idah. Zanimljivo da su Parrott i Idah bili strijelci za Irsku na Evropskom prvenstvu za kadete u Engleskoj kada su nas dobili sa 2:0.

Ipak, naša selekcija uspjela je da ublaži ovaj poraz u 78. minuti golom Božića koji je tako postavio konačnih 3:1. S nama u grupi još su Holandija i Farska Ostrva, a oni svoj meč igraju večeras od 20 sati.

Kvalifikacije za EP, 1. kolo:

BiH - Irska 1:3 (Božić 78'/Ferry 56', Parrott 66', Idah 74')

BiH: Kanurić, Gazibegović, Zilić, Vještica, Šehić, I. Savić, Brkić, Satrač, Hasić, M. Savić, Zubanović.

Irska: Maher, James, Collins, O'Connor, Lyons, Bloger, Coventry, McAuley, Parrott, Ferry, Idah.

Top Komentari

Kai Kaii
znalo se da ova repka U 19 nema sansi jer igraci iz top Evropski klubova nisu pozvani
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi