"Pružiti maksimum protiv favorizirane Holandije"

Selektor bh. juniora Slaven Musa

"Pružiti maksimum protiv favorizirane Holandije"

Juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine će sutra u 20:00 sati u Galwayu (Republika Irska) odigrati svoj drugi meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2019., a za protivnika će imati selekciju Holandije.

U prvom kolu „U-19“ tim BiH je poražen od Republike Irske sa 3:1, a pričajući o tom susretu selektor naše selekcije Slaven Musa nije skrivao nezadovoljstvo.

„Naravno da smo razočarani zbog neuspjeha u meču s domaćinom turnira. Bili smo ravnopravan protivnik do prvog primljenog gola, a nakon penala i vodstva Iraca od 2:0 bilo se teško vratiti. Imali smo i mi svoje prilike koje nismo iskoristili i susret je mogao otići u drugom smjeru. Bila je to čvrsta i tvrda utakmica i na kraju smo morali da čestitamo protivniku koji je iskoristio svoje šanse.“

Musa se osvrnuo i na sutrašnji meč.

„Gledali smo Holandiju protiv Farskih Ostrva. Dobro poznajemo tu ekipu. Oni su favoriti za prvo mjesto u grupi, veoma su kvalitetni. Međutim, mi moramo dati svoj maksimum i doći do rezultata koji bi nas ostavio u igri za elitni krug kvalifikacija. To će protiv Holandije biti teško, a ne ide nam u prilog i što su se povrijedili Zubanović i Šehić, te na njih vjerojatno nećemo moći da računamo. Mi moramo dati sve od sebe i nadamo se bodovima protiv favoriziranog protivnika.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi