Bh. juniori saznali protivnike u Ligi nacija

Turnir se igra naredne godine

Bh. juniori saznali protivnike u Ligi nacija

E. Čaušević

U sjedištu UEFA-e u Nyonu danas su u toku žrijebovi kvalifikacionih grupa za omladinska takmičenja.

Juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine su saznali imena protivnika u kvalifikacijama za sezonu 2021/22. Kvalifikacije za EURO 2022. će biti održane po novom sistemu takmičenja, po uzoru na UEFA Ligu nacija.

U Ligi A će se takmičiti 20 timova podijeljenih u 5 grupa, Ligu B u kojoj je i selekcija BiH čini 16 selekcija raspoređenih u četiri grupe, dok je u Ligi C 18 reprezentacija.

U19 reprezentacija Bosne i Hercegovine će u grupi B1 u prvom krugu kvalifikacija za protivnike imati Bugarsku, Gruziju i Vels.

Turnir grupe B1 biće održan od 7. do 13. oktobra 2020. u Bugarskoj.

Plasman u Ligu A ostvariće pobjednici četiri grupe Lige B, te najbolja drugoplasirana selekcija. U Ligu C ispadaju četiri posljednje ekipe iz svih grupa, kao i najlošija trećeplasirana.

Nakon četiri kvalifikaciona kruga biće poznati učesnici Evropskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi