Sunovrat reprezentativnog fudbala: Nakon kadeta i juniori ostali bez elitnog kruga kvalifikacija

Poraz od Engleske 1:4

Sunovrat reprezentativnog fudbala: Nakon kadeta i juniori ostali bez elitnog kruga kvalifikacija

Bh. juniori ostali su bez elitnog kruga kvalifikacija za Euro nakon što je danas odigrano posljednje kolo u grupi 11 Prvog stupnja kvalifikacija.

Naši juniori izgubili su rezultatom 4:1 od Engleske, dok je Sjeverna Makedonija pobijedila Luksemburg sa 3:0 i na taj način zbog bolje gol razlike otišla skupa s Englezima u elitni krug.

Englezi su danas protiv bh. tima postigli po dva pogotka u oba poluvremena. U prvom su pogađali Anjorin i Laird, a u drugom Harwood-Bellis i Gordon. Jedini gol za našu selekciju postigao je Andrej Đokanović i to u 48. minuti susreta.

S druge strane Sjeverna Makedonija, koja je imala zadatak da napuni mrežu Luksemburga koliko god može, ostvarila je pobjedu od 3:0 koja joj je na kraju bila dovoljna za slavlje. Odlučujući gol, odnosno treći na meč koji je i presudio bh. timu, postigao je u 80. minuti Murati.

Englezi su završili kao prvoplasirani u ovoj grupi sa devet bodova, BiH i Sjeverna Makedonija su imali po četiri, a Luksemburg nula. BiH i Sjeverna Makedonija su u prvom kolu odigrale neriješeno, a Sjevernomakedonci su na kraju prošli dalje iako je gol razlika bila ista (minus dva) jer su postigli jedan gol više od našeg tima.

Podsjetimo, nešto ranije su i naši kadeti ostali bez elitnog kruga kvalifikacija, dok je A selekcija potpuno podbacila zauzevši u kvalifikacionoj grupi za Euro tek četvrtu poziciju. Slobodno nakon svih rezultata možemo reći da je ovo bila godina potpunog sunovrata bh. reprezentativnog fudbala.

Top Komentari

mirza24
Sve dok tatini sinovi moraju igrati bice samo jos slabije i losije
7 0
user1574171829
Sve dok bude bilo potrebno platiti da bi se igralo za reprezentaciju nema reprezentacije!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi