Bh. kadeti poraženi od Finske
Foto: nfsbih.ba

UEFA razvojni turnir

Bh. kadeti poraženi od Finske

E. Škorić

U Eerkkili je kadetska bh. reprezentacija poražena od domaćina UEFA razvojnog turnira, selekcije Finske, sa 3:2.

Tomas Dadić i Luka Knežević pogađali su za našu selekciju, a Dadić je u 42. minuti promašio penal.

„Dobro nam je došao ovaj turnir. Isprobali smo sve igrače. Momci su bolje igrali nego na turniru „Josip Katalinski Škija“. Raspored je bio zgusnut i odigrali smo tri utakmice u četiri dana, ali su igrači dobro odgovorili zadatku. Trudili su se i borili u svakom trenutku i pokazali da se na njih može računati. Ipak, moramo pronaći još par kvalitetnih igrača na određenim pozicijama kako bi ova selekcija bila još konkurentnija”, riječi su selektora Sakiba Malkočevića.

Naši mladi igrači su turnir završili na drugom mjestu sa šest bodova, koliko ima i prvoplasirana Finska, ali i bolji međusobni omjer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije