Bh. kadeti u dobrom raspoloženju putuju u Makedoniju

Završili mini pripreme u Zenici

Bh. kadeti u dobrom raspoloženju putuju u Makedoniju

Dino Kurbegović

Kadetska reprezentacija BiH od ponedjeljka boravi u Trening centru N/FSBiH u Zenici, gdje se pripremaju za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Stručni štab na čelu sa Sakibom Malkočevićem, te trenerima Damjanom Ratkovićem, Adinom Mulaosmanovićem i Nenadom Džidićem imala je sve uvjete da se kvalitetno pripremi za ono što ih očekuje u Makedoniji.

Problem za stručni štab na priprema bio je u vidu izostanka trojice igrača, Herića, Volodera i Šarčevića, koji će se selekciji priključiti direktno u Makedoniji. Njima klubovi nisu dopustili da dođu na mini pripreme u Zenicu, tako da je s te strane malo poremećena koncepcija stručnog štaba i priprema za ono što ih očekuje.

Prema viđenome na treningu, ekipa u dobrom raspoloženju dočekuje kvalifikacije, naša ekspedicija danas je odradila posljednji trening, a sutra već putuju za Makedoniju, gdje će odraditi i dva treninga prije te prve utakmice.

Prva utakmica je 2.oktobra protiv domaćina Makedonije, drugi meč je 5.oktobra protiv Moldavije, a posljednji susret je 8.oktobra protiv Slovačke.

Cilj selekcije kao i svaki puta jeste prolazak u Elitni krug kvalifikacija. Sakib Malkočević je jedini selektor svih selekcija BiH, koji je dva puta uzastopno odveo jednu selekciju na Evropsko prvenstvo, nadamo se da će i ovaj put njegovi izabranici obradovati naciju, te se prvo plasirati u Elitni krug, a kasnije i uz malo sreće do samo Evropskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi