Bh. kadetkinje poražene od Danske
Foto: nfsbih.ba

Meč prvog kola elitnog kruga kvalifikacija za EP

Bh. kadetkinje poražene od Danske

E. Čaušević

Bh. ženska kadetska reprezentacija poražena je danas od Danske (2:1) u okviru prvog kola grupe 2 elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naša selekcija dobru priliku imala je u trećojminuti kada je zaprijetila Gačanica, ali je lopta otišla pored gola Danske. Dankinje su već u narednom napadu uzvratili preko Hashimi, ali je Fačić zaustavila njen udarac.

Hashimi je u 18. minuti imala sjajnu priliku kada je šutirala glavom, no Fačić je bila ponovo na mjestu. Već u narednom napadu bh. kadetkinje su stigle do prednosti kada je Ana Bakalar s distance zatresla mrežu Danske za 1:0.

Ipak, u drugom poluvremenu igračice Danske uspjele su da dođu do preokreta. Prvo je Hardel na početku drugog dijela izjednačila na 1:1, dok je konačnih 1:2 za Dansku postavila Heshemi u samom finišu meča. U istoj grupi snage su odmjerile Norveška i Vels, a Norvežanke su slavile sa visokih 8:1.

Elitni krug kvalifikacija za EP, 1. kolo grupe 2:

BiH - Danska 1:2

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Bosna i Hercegovina: Ajla Fačić, Frančeska Šimić, Andrea Gavrić, Aldina Hamzić, Edenina Husić, Ana Bakalar, Edina Habibović (80+2. Mateja Mikić), Vina Crnoja, Minela Gačanica, Maja Hrelja (66. Ajla Okanović), Marija Damjanović (74. Nikolina Milović). Selektor: Ilija Lucić.

Danska: Katrine Kleven, Olivia Drost (41. Dajan Heshemi), Emma Faerge, Caroline Pleidrup, Kamilla Karlsen, Maria Herdel (72. Josefine Hasbo), Cecilie Johansen, Emma Snerle, Line Gron, Malaika Hashmi (75. Janni Thomsen), Laura Gron. Selektor: Lene Terp.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi