Bh. kadetkinje ubjedljive protiv Makedonije

Makedonija-Bosna i Hercegovina 0:7

Bh. kadetkinje ubjedljive protiv Makedonije

Ženska "U-17" reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Skoplju Makedoniju sa 7:0 u susretu trećeg kola grupe 10 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019.

Po dva gola su postigle Alma Krajnić i Sofija Krajšumović, a u listu strijelaca su se upisale Elma Husić, Nataša Latinčić i Fadila Mujkić. U drugom susretu grupe Francuska je sa 3:1 pobijedila Mađarsku.

Bosna i Hercegovina je kvalifikacije završila na trećem mjestu u grupi sa 3 boda iza Francuske koja je osvojila 9 i Mađarske sa 6, a ispred Makedonije koja je kvalifikacije okončala bez bodova.

Makedonija-Bosna i Hercegovina 0:7 (0:3)

Trening centar FFM, Skoplje.

Sudija: Karoline Wacker (Njemačka).

Sudije asistenti: Sina Diekmann (Njemačka), Khayala Azizzade (Azerbejdžan).

4. sudija: Sabayel Kuzuturk (Azerbejdžan).

Golovi: 0:1 Krajnić (4'), 0:2 Husić (29'), 0:3 Krajnić (33'), 0:4 Krajšumović (48'), 0:5 Krajšumović (63'), 0:6 Latinčić (84'), 0:7 Mujkić (86').

Žuti kartoni: Boškoska, Nadeva (Makedonija), Barać (BiH).

Makedonija: Verica Kolevska (46. Ana Apostolova), Ikmeta Limani, Teodora Jankovska, Danče Karpuzovska (68. Ivana Risteska), Viktorija Nedeva, Sara Velkova, Elena Boškoska, Elena Paneska (67. Anida Jahji), Ana Milčevska (46. Ana Neškovska), Teodora Nikolovska, Ana Javaševa (73. Olivera Cokleska). Selektor: Toše Načev.

Bosna i Hercegovina: Larissa Bešić (86. Amela Radonja), Melisa Sipović (86. Emina Mešić), Vladana Barać (64. Matea Topalović), Nikolina Vasiljević, Minela Crnac, Selma Hasić, Fadila Mujkić, Alma Krajnić, Elma Husić (79. Nataša Latinčić), Sofija Krajšumović (64. Sajra Kulalić), Naida Haračić. Selektor: Ilija Lucić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi