Bh. klub osvojio trofej, a njihov igrač iz vjerskih razloga nosio drugačiji dres od saigrača

Odobrenje tražio od kolega iz kluba

Bh. klub osvojio trofej, a njihov igrač iz vjerskih razloga nosio drugačiji dres od saigrača

H. Zilić

Zanimljivo je bilo u finalu fudblaskog Kupa Općine Kalesija.

U finalu su se sastali NK Rainci Gornji i FK Memići, klubovi koji se takmiče u Drugoj ligi TK. Slavila je ekipa Rainaca rezultatom 2:0 nakon veoma dopadljive fudbalske predstave.

Međutim, pažnju je na sebe skrneuo fudbaler NK Rainci Sanel Smajkić.

Pomenuti fudbaler je umjesto natpisa Bavaria na dresu imao ispisanu sportsku radnju "RedStar Brčko". Bavaria je poznati brend i proizvođač piva, te sponzor kluba iz TK-a.

𝐎𝐒𝐕𝐀𝐉𝐀Č𝐈 𝐊𝐔𝐏𝐀 𝐎𝐏Ć𝐈𝐍𝐄 𝐊𝐀𝐋𝐄𝐒𝐈𝐉𝐀!!🏆🏆 #NKRainci 🟡🔵

Posted by NK Rainci on Wednesday, October 27, 2021
Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

Smajkić nije želio nositi dres sa natpisom proizvođača piva, ali je odobrenje tražio od kolega i trenera, koji su ispoštovali volju saigrača, koji je ovaj potez uradio iz vjerskih razloga.

Ranije su se dešavale slične situacije da fudbaleri iz vjerskih razloga nose drugi natpis na dresu ili igraju u dresu bez natpisa posebno ako je sponzor kluba neki proizvođač piva ili neki brend igara na sreću.

Top Komentari

lopov84
Trebali su dopusati samo: 0.0% vol
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi