Bh. lige su čudo: Brat zamijenio brata na trenerskom mjestu

Smjena trenera u nekadašnjem prvaku BiH

Bh. lige su čudo: Brat zamijenio brata na trenerskom mjestu

M. Šljivak

Niželigaški fudbal u Bosni i Hercegovini privlači veliku pažnju.

Često se u našoj zemlji dešavaju stvari koje se nigdje drugo ne sreću, a još jedan takav primjer dolazi iz Čitluka.

Nekadašnji prvak Bosne i Hercegovine Brotnjo, koji se sada takmiči u Drugoj ligi FBiH grupa Jug (treći rang), ostao je bez trenera.

Nikica Juričić je iz privatnih razloga napustio poziciju trenera tima iz Čitluka, a ništa u njegovom odlasku ne bi bilo čudno da ga na toj funkciji nije zamijenio njegov rođeni brat Davor, koji će pokušati do kraja sezone da izbori što bolji plasman.

Da brat zamijeni brata na trenerskom mjestu je sasvim sigurno jedinstven slučaj u svijetu fudbala i upravo su zato niže lige u Bosni i Hercegovini mnogo interesantnije od dešavanja u društvu najboljih bh. timova, gdje je sve poprilično monotono.

Podsjetimo, Brotnjo je bio prvak BiH u sezoni 1999/2000. Igrali su tada i pretkolo Lige prvaka gdje su ispali od litvanskog Žalgirisa, a zatim su igrali još dvije evropske sezone, ali značajnih rezultata nije bilo.

Već godinama se tim iz Čitluka nalazi u velikim problemima. Nisu više ni blizu Premijer lige gdje su nekada važili za ponajblji tim iz Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Brotnjo je trenutno četvrti na tabeli Druge lige Jug sa 41 bodom, 13 manje od vodećeg Posušja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi