Sigurne pobjede Posušja i Tomislava

Druga liga Jug

Sigurne pobjede Posušja i Tomislava

S. Mlaćo

Svih sedam susreta 19. kola Druge lige FBiH grupa Jug odigrano je u subotu. Posušje je nastavilo sa sjajnim igrama i savladalo Troglav 1918 2:0. Strijelci za tim Lea Sliškovića bili su u 37. minuti Tomislav Kovač, te 82. minuti Jure Glavina.

Tomislav je u Ljubuškog istim rezultatom savladao Slogu. Mrežu domaćeg golmana Perice zatresli su Josip Stipić i Marko Šteko.

Rama je sa sigurni 3:1 bila bolja od Klisa, dok je Kamešnica sa 2:1 nadigrala Neum. Turbina i Grude su podijelili bodove (1:1), a isti rezultat viđen je u duelu Cima i Branitelja.

Sloga je u Gornjem Vakufu Uskoplju sa minimalnih 1:0 nadigrala Brotnjo. Junak domaćih bio je mladi Viktor Bošnjak koji je mrežu Pehara zatresao u 71. minuti.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Posušje je prvoplasirano sa 47 osvojenih bodova, dok Tomislav ima 38, a Klis 37.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi