Bh. napadač zabio 35 golova, pa napravio transfer u Belgiju

Prava gol mašina

Bh. napadač zabio 35 golova, pa napravio transfer u Belgiju

Teme:

Bivši juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine Anel Hajrić potpisao je ugovor s belgijskim Lokerenom.

Dvadesettrogodišnji napadač je proteklu sezonu u 2. ligi Slovenije završio s impozantnom statistikom postigavši 35 pogodaka u 29 utakmica, a partije koje je pružao, naravno, nisu promakle ni brojnim klubovima.

Dijete slovenačkog Maribora na kraju je završilo u Belgiji, tačnije u tamošnjem Lokerenu koji je u minuloj sezoni izgubio prvoligaški status, ali u klubu vjeruju da će upravo dovođenje Hajrića biti od koristi na putu ka povratku u elitu.

Hajrić i Lokeren su, kako je saopšteno na klupskoj stranici, potpisali trogodišnji ugovor.

"Ovo je veliki korak za mene. Došao sam u nepoznato, ali razina je svakako veća od one na kojoj sam dosad igrao, tako da ću učiniti sve kako bih se dokazao. Već u debiju sam imao sreću da postignem dva pogotka. Stvarno se radujem onome što dolazi", poručio je Hajrić nakon potpisa.

U belgijski tim Hajrić stigao iz Radomlja u kojem ga je imao priliku trenirati i bh. stručnjak Nermin Bašić koji je i sam tvrdio kako se radi o igraču pred kojim je velika karijera.

Kada je u pitanju Lokeren, za ovaj klub od bh. fudbalera je, između ostalog, imao priliku igrati Sulejman Smajić.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi