Bh. okršaj pripao Paniću, Toromanović izvrstan

Grahovcu 12 odbrana protiv jakog St. Raphaela

Bh. okršaj pripao Paniću, Toromanović izvrstan

Dž. Mrakić

Šesnaesto kolo francuske D1 lige donijelo je međusobni okršaj bh. rukometaša.

Drugi najbolji domaći tim lige Chambery Marka Panića slavio je pobjedu protiv neugodnog Creteila, trećeg najboljeg gosta u ligi, a rezultat je na kraju susreta glasio 31:27.

Melvyn Richardson postigao je 12 golova, tačnije više od trećine golova svoje ekipe, a istakao se i golman Yann Genty sa 16 odbrana, dok se naš Marko Panić nije upisivao u listu strijelaca.

S druge strane, u dresu Creteila, najbolji strijelac bio je Nedim Remili sa osam golova, a vrijedi istaći da je naš Muhamed Toromanović pružio jednu od najboljih partija ove sezone i postigao pet golova iz pet pokušaja.

Pored Toromanovića, od naših rukometaša dobru partiju pružio je i reprezentativni golman Nebojša Grahovac.

Njegov Chartres pružio je jak otpor drugoplasiranom St. Raphelu (25:29), a Grahovac je skupio 12 odbrana na susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi