Održan žrijeb EHF kupa, bh. okršaj u grupi D

Četiri bh. internacionalca u takmičenju

Održan žrijeb EHF kupa, bh. okršaj u grupi D

Dž. Mrakić

Danas je u Beču, u jutarnjim satima, održan žrijeb za učesnike grupne faze EHF kupa.

Šesnaest ekipa podijeljenih u četiri šešira saznali su svoje protivnike, a nešto veću pažnju bh. javnosti trebala bi privući grupa D, u kojoj će se naći tri bh. internacionalca. 

Marko Panić i Edin Bašić, igrači francuskog Chamberyja, u žrijeb su ušli iz prvog šešira, a nastavak takmičenja tražit će u susretima sa ekipama Anaitasune, Ystadsa i Bucurestija, na čijem golu stoji reprezentativni čuvar mreže Bosne i Hercegovine, Mario Blažević.

Pored spomenute trojice, u grupnoj fazi drugog najjačeg rukometnog takmičenja u Evropi nastupit će i desno krilo naše reprezentacije Muhamed Zulfić, koji se sa svojim Dinamom iz Bukurešta našao u grupi A s ekipama Granollersa, Magdeburga i Aalborga.

Sve grupe ovogodišnjeg EHF kupa:

Grupa A

Fraikin BM Granollers

SC Magdeburg

Dinamo Bucuresti

Aalborg Handball

Grupa B

OCI-Lions

Team Tvis Holstebro

HBC Nantes

Frisch Auf Goppingen

Grupa C

SKA Minsk

Bjerringbro-Silkeborg

Pfadi Winterthur

Saint-Raphael Var

Grupa D

Chambery Savoie

Helvetina Anaitasuna

Ystads IF

CSM Bucuresti

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.