Bh. reprezentativac najviše novca donio Slaven Belupu

Najvrijedniji eksponat

Bh. reprezentativac najviše novca donio Slaven Belupu

Malo je poznato da je bh. reprezentativac Mato Jajalo profesionalnu fudbalsku priču započeo u Slaven Belupu. 

Jajalo je u timu iz Koprivnice bio u periodu od 1999. do 2009. godine, a iako su ga nakon sjajnih igara na nišanu držali Dinamo i Hajduk, italijanska Siena se pokazala kao spretnija, brža i konkretnija. 

Slaven Belupu je 2009. godine za transfer tada mlađanog Jajala pripalo dva miliona eura, što je bila rekordna odšteta i sve do danas je ostao najvrijedniji eksponat u historiji koprivničkog kluba. 

Jajalo je rođen u Jajcu u kojem je napravio prve fudbalske korake. Međutim, izbio je rat i s porodicom je pobjegao u Njemačku. U dječačkoj dobi je počeo igrati u Kickers Offenbachu, a nakon toga se preselio u Hrvatsku.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Od oktobra tekuće godine Jajalo igra za reprezentaciju BiH i dosad je upisao dva nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije