Bh. šampion protiv Milevskog i družine za treće pretkolo Lige prvaka

Utakmica u Brestu se igra večeras

Bh. šampion protiv Milevskog i družine za treće pretkolo Lige prvaka

Večeras će se FK Sarajevo boriti za treće pretkolo Lige prvaka, u Bjelorusiji protiv Dynama iz Bresta.

Kipranin Sotiriou će u 20:00 sati na stadionu Regionalnog sportskog kompleksa Brestsky označiti početak meča u kojem će snage odmjeriti aktuelni prvakci BiH i Bjelorusije.

Fudbaleri Sarajeva su jučer doputovali u Bjelorusiju i obavili zvanični trening pred meč protiv Dynama, ekipe koja je do drugog pretkola stigla pobjedom nad Astanom.

Pred Sarajevom je svakako težak zadatak s obzirom da će nasuprot sebe imati ambicioznu ekipu u koju se itekako ulaže posljednjih godina.

Najveća opasnot po ekipu Sarajeva će vjerovatno prijetiti od iskusnog napadača Artema Milevskog, ali tu su i još neka dobro poznata imena bjeloruskog fudbala poput Mikhaila Gordejchuka i Sergeyja Krivetsa.

Dynamova forma u tekućoj sezoni bjeloruskog šampionata itekako varira, ali to ne smije biti razlog za opuštenje u bordo taboru jer je tim iz Bresta kao nenositelj preko snažnog protivnika uspio stići do drugog pretkola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Domaći tim je večeras favorit, pa i prema kladionicama, ali ekipa našem prvaka nikako nije bez šansi. Kladionica MOZZART na pobjedu Sarajeva nudi odličnu kvotu od 4.70, pa svi koji vjeruju u trijumf bordo tima mogu dobro zaraditi. Pogledajte sve kvote za meč Dynamo - Sarajevo na MOZZART BET sajtu!

Treba podsjetiti i da je Sarajevo u prvom pretkolu sa 2:0 savladalo velški Connah's Quay Nomads, te da BiH nakon dugo vremena ima predstavnika u drugom pretkolu Lige prvaka.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
SRETNO NAŠEM ŠAMPIONU.....!!!
18 1
magistar
Nisu Bjelorusi bauk. Treba probati barem jos ovu stepenicu preskociti
15 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.