Bh. sudije ponovo u humanoj misiji
Sjajno druženje i zabava

Tradicionalni humanitarni turnir "Suci humanitarci"

Bh. sudije ponovo u humanoj misiji

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Danas, kada je najteže 'biti fin', često neargumentovano osporavane fudbalske/nogometne sudije iz 17 regionalnih udruženja sa područja čitave BiH, a pod okriljem Komiteta za sudije i suđenje NS/FS BiH, okupile su se u danima vikenda u Sarajevu na tradicionalnom humanitarnom tuniru "Suci humanitarci".

U ovoj humanoj misiji učešće je uzelo blizu 250 sudaca i instruktora suđenja, koji će svojim dobrovoljnim prilogom pomoći u skupljanju novačnih sredstava za liječenje bivšeg reprezentativca u futsalu Safeta Hodžića.

Ne možemo da ne spomenemo dosadašnje humanitarne akcije u organizaciji Udruženja sudija iz čitave BiH. Novčana pomoć od dva do sada organizovana humanitarna turnira uručena je Roditeljskoj kući u Sarajevu, dok su u Zenici sudci u više navrata učestvovali u dobrovoljnom darivanju krvi, pomoć poplavljenim područjima, te redovnoj finansijskoj pomoć kolegi za liječenje kćerke u inostranstvu.

Iz Organizacionog odbora ove tradicionalne humanitarne akcije ističu veliku zahvalnost na bezrezervnoj podršci predsjednik NS/FS BiH Elvedinu Begiću, direktorima Adnanu Džemidžiću i Elmiru Pilavu, kao i Odjelu za sudije i suđenje.

Tehničku organizaciju ovogodišnjeg turnira obavilo je udruženje fudbalskih sudija i instruktura Kantona Sarajevo, dok će se naredni organizovati na drugim područjima BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvo mjesto osvojila je ekipa Sarajevo/Goražde, drugo Istočno Sarajevo/Trebinje, a treće Zenica/Travnik. Za najboljeg igrača turnira je proglašen Emir Omerhodžić, član Udruženja Sarajevo, dok je nagradu za fair play dobila Vesna Miletić, sutkinja iz Istočnog Sarajeva. Treba istaći da su prisutni mogli osvojiti i nagrade kupovinom tombola, a prvu nagradu poklon bon Auto kuće Kramar osvojio je Ivan Pranjić iz Udruženja sudaca Kantona Tuzla.

Nakon turnira za liječenje Hodžića uplaćeno je 2.000 KM.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi