Biaggi dominirao u Portugalu
Biaggi još uvijek pobjeđuje

Max je ostvario dvostruki trijumf

Biaggi dominirao u Portugalu

M. Maksimović

Stari majistor, Talijan Max Biaggi ostvario je dvostruki trijumf proteklog vikenda u Portugalu, drugoj stanici Svjetskog Superbike prvenstva. Na stazi Portimao, Biaggi je slavio u dvije utrke, u obe ispred Britanca Liona Haslama.

Biaggi i Haslam su vodili veliku borbu u Portugala, a na kraju je vozač Aprilije izašao u dva navrata kao pobjednik. Treće mjesto u prvoj utrci je zauzeo još jedan Britanac, Johnatan Rea na Hondi
U drugoj utrci je najniže stepeni pobjedničkog postolja dokopao Cai Crutchlov koji je bio tek 14. u prvoj utrci.

Nakon Portugala i Australije vodeći čovjek u ukupnom poretku je Leon Haslam sa 65 bodova, Carlos Checha je drugi sa 47, dok je Max Biaggi treći sa tri boda manje. Naredne dvije utrke u prvenstvu se voze u Valenciji, 11.aprila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.