Bibić: Na Koševo ne idemo sa bijelom  zastavom

Član NK Vitez za SportSport.ba

Bibić: Na Koševo ne idemo sa bijelom zastavom

S. Mlaćo

Nogometaši Viteza u subotu nisu odigrali generalku protiv Širokog Brijega, jer je susret odgođen kao i većina prijateljskih utakmica zakazana za taj dan. 

Vitežani u drugi dio sezone ulaze sa devetog mjesta i 20 osvojenih bodova, što im bar na kratko garantuje stabilnost na tabeli Premijer lige naše zemlje. 

U zimskom prelaznom roku tim Slavena Muse pojačao je i 24-godišnji Elvis Bibić, koji je došao iz redova NK Metalleghe BSI.

"Sretan sam zbog toga što sam došao u Vitez, a brzo sam se snašao. U tome mi pomažu saigrači s kojima uvijek vlada pozitivna atmosfera. Pripreme su prošle vrlo dobro uz malo problema radi vremenskih uslova, ali sve u svemu, možemo biti zadovoljni urađenim. Dali smo sve od sebe da dostignemo željenu formu", priča Bibić za SportSport.ba.

Vitez ima sigurnu prednost u odnosu na Olimpik i Čelik, ali svjesni u ovom klubu da bi se ta prednost i mogla istopiti ukoliko ne budu pravi u svim utakmicama.

"Sigurno da imamo dobru zalihu bodova, ali isto tako smo dobro upoznati sa kvalitetom ekipa koje se nalaze ispod nas i te ekipe su u zimskom prijelaznom roku dovele veliki broj igrača. Vrijeme će pokazati da li je bilo vremena da se uigraju i pokušaju izbjeći ispadanje. Mi svakako moramo dati svoj maksimum da ne bi doveli svoj status u pitanje. Naravno da smo svjesni da će biti teško i da još ništa nije gotovo", priča vezista koji je u našoj zemlji nastupao i Zrinjski, GOŠK, Olimpik...

Vitežani će drugi dio sezone otvoriti gostovanjem kod FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"To je veliki ispit za nas, a Sarajevo kao i mi nije puno mijenjalo igrački kadar, što je svakako za pohvalu. Respekt prema takvom protivniku uvijek postoji, ali sigurno da nećemo ići na Koševo sa bijelom zastavom. Želimo se nadigravati i nadam se izvući pozitivan rezultat", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba član NK Vitez Elvis Bibić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi