Bičakčić od sljedeće sezone ima novog trenera

Nagelsmann definitivno odlazi

Bičakčić od sljedeće sezone ima novog trenera

Njemački bundesligaš Hoffenheim sprema se za život nakon Juliana Nagelsmanna.

Obzirom da će Julian Nagelsmann svoju karijeru nastaviti na klupi RB Leipziga, vodstvo Hoffenheima je prethodnih mjeseci intenzivno tragalo za novim trenerom za sljedeću sezonu, a odluka je pala na 46-godišnjeg Alfreda Schreudera.

U pitanju je Holanđanin koji je kao pomoćni trener s Ajaxom režirao veliku pobjedu Kopljanika nad Realom u osmini finala Lige prvaka, a ovo mu je ujedno i povratak u Hoffenheim u kojem je također ranije radio kao asistent.

Schreuderu će od ljeta posao u Hoffenheimu biti i prvi samostalni u dosadašnjoj karijeri.

"Sretni smo što se Schreuder vraća u naš klub. Dobro je upoznat sa strukturom našeg kluba, ali i igračima što će mu olakšati prilagodbu", izjavio je sportski direktor Alexander Rosen.

Hoffenheim našeg Ermina Bičakčića se u Bundesligi trenutno nalazi na devetoj poziciji.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi