Peta Kramarića za pobjedu Hoffenheima protiv Nurnberga
Kramarić je majstorskim potezom donio sva tri boda svojoj ekipi

Hoffenheim teže od očekivanog stigao do pobjede

Peta Kramarića za pobjedu Hoffenheima protiv Nurnberga

S. Pašalić

Hoffenheim je u 25. kolu njemačke Bundeslige savladao Nurnberg sa 2:1.

Domaći nogometaši su teže od očekivanog upisali sva tri boda protiv najlošije ekipe u ligi koja je u ovoj utakmici pružila žestok otpor.

Hoffenheim je stigao do vodstva u 25 minuti, a strijelac sa bijele tačke je bio Andrej Kramarić, a tim rezultatom se otišlo i na odmor.

Gosti su u nastavku stigli do izjednačenja kada je Behrens u 61 minuti pogodio za 1:1 i činilo se da bi Nurnberg mogao doći do boda u ovoj utakmici.

Međutim Andrej Kramarić je prelijepim golom petom u 78 minuti donio sva tri boda svojoj ekipi. Hoffenheim je sada osmi na tabeli sa 37 bodova, dok je Nurnberg i dalje na samom dnu tabele sa samo 13 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ermin Bičakčić se vratio nakon povrede u tim Hoffenheima i odigrao cijeli meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi