"Bićemo tvrd orah za sve ekipe, posebno u Živinicama"

Veznjak Slavena Enis Mašić za SportSport.ba

"Bićemo tvrd orah za sve ekipe, posebno u Živinicama"

M. Šljivak

Živinički Slaven drugi dio sezone u Prvoj ligi Federacije BiH otvara utakmicom na domaćem terenu protiv Travnika.

Mladi veznjak živiničkog tima Enis Mašić je u razgovoru za SportSport.ba istakao kako njegova ekipa spremno čeka ovaj duel i da je cilj ekipe opstanak u Prvoj ligi.

"U timu je dobra atmosfera. Radi se punom parom, došlo je nekoliko iskusnih pojačanja koja su se već brzo uklopila. Jedini cilj nam je opstanak, što ćemo na kraju i nadam se i ostvariti", rekao je Mašić.

Slaven je doživio nekoliko uvjerljivih poraza u pripremnim susretima, ali Mašić tvrdi da to nije pravo lice ovog tima.

"Pripremne utakmice nisu naše pravo lice. Bićemo sigurno tvrd orah za sve ekipe, posebno u Živinicama. Tu su nam sada Adnan Jahić, Darjan Todorović i Adnan Mujkić. Oni sigurno mogu da iskustvom pomognu ekipi, a i kvalitetom koji svakako posjeduju".

Travnik zbog pojačanja koja su doveli u Živinice dolazi kao favorit. Ipak, pobjedu će morati da potraže negdje drugo.

"Dolazi nam Travnik koji ima sasvim novi tim. Kvalitetni su i svim silama će u Živinicama tražiti pobjedu. Ali, bodove spasa neka traže na drugom mjestu, ovdje ih neće dobiti", uvjeren je Mašić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Siguran je da će novi član Premijer lige postati Sloga Simin Han.

"Sloga će Premijer ligu. Svi konkurenti im dolaze u goste i imaće veliku prednost. Što se tiče opstanka, biće tu velika borba, ali najmanje šanse imaju Travnik, Jedinstvo i Iskra", rekao je Mašić za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi