Bielsa mora platiti Lilleu 300.000 eura

Tužio klub, pa izgubio...

Bielsa mora platiti Lilleu 300.000 eura

Argentinski trener Marcelo Bielsa morat će svom bivšem klubu Lilleu da plati 300.000 eura.

Bielsa je na klupi francuskog prvoligaša bio od maja 2017. godine do decembra kada je dobio otkaz. Osim što je imao loše rezultate, kao jedan od razloga uručenja otkaza leži i u tome što je prekršio klupski pravilnik i bez dozvole kluba otputovao u Argentinu na sprovod svom prijatelju Luis Mariji Boniniju.

Otkaz u Lilleu nije najbolje sjeo Bielsi, koji je odmah stupio u kontakt sa svojim zastupnicima kako bi pokrenuo postupak protiv francuskog kluba. Od Lillea je zatražio svotu od 12.900.000 eura na ime neisplaćenih plaća, uz još pet miliona eura na ime obeštećenja zbog prijevremenog raskida saradnje.

Trgovački sud u Lilleu je na kraju, ipak, presudio u korist kluba i Argentinac nadimka "Luđak" morat će da plati 300.000 eura odštete bivšem poslodavcu. Njegovi advokati su odmah uložili žalbu i navodno su spremni cijeli slučaj prenijeti na više instance.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Dodajmo i to da se Bielsa nakon otkaza u Lilleu povezivao s nekoliko klubova, međutim i dalje je bez angažmana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti