Igrač Lillea hitno prebačen u bolnicu nakon sudara s Danteom

Dobio žestok udarac u glavu

Igrač Lillea hitno prebačen u bolnicu nakon sudara s Danteom

E. Čaušević

Fudbaleri Nice sinoć su na domaćem terenu savladali Lille sa 2:1 u okviru 28. kola francuske Ligue 1.

U jednom od derbija ovog kola Nica je uspjela da dođe do nova tri boda, a golove za domaći tim postigli su Balotelli i Cyprien. Jedini strijelac za goste bio je Luiz Araujo, no to nije bilo dovoljno Lilleu da napusti Nicu neporažen.

Međutim, utkamicu je obilježila teška povreda gostujućeg igrača Edgara Iea koji se sudario sa defanzivcem domaćih Danteom. Nekadašnji igrač Bayerna žestoko je udario u glavu Edgara koji je ostao ležati na terenu.

Ekspresno je reagovao medicinski tim, a fudbaler Lillea prebačen je u bolnicu na pretrage. Još uvijek nema informacija da li se radi o težoj povredi, a sudeći kako strašno je to izgledalo nadati se da nije ništa ozbiljno.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti