Bielsa od Lazija tražio da dovedu pet fudbalera

Oglasio se sportski direktor Lazija

Bielsa od Lazija tražio da dovedu pet fudbalera

Argentinski stručnjak Marcelo Bielsa napustio je klupu Lazija nakon samo dva dana.

Razlog takvog razvoja situacije je, prema riječima Argentinca, taj da čelnici Lazija nisu ispunili njegove zahtjeve kada su u pitanju pojačanja za narednu sezonu.

Advokat ove ekipe i Rima poručio je da u ugovoru koji je Bielsa potpisao ne postoje klauzule koje se odnose na pojačanja, te da će klub od njega tražiti odštetu.

Ipak, sportski direktor Lazija Igli Tare poručuje da su u klubu učinili sve kako bi ispunili želje Bielse, ali da fudbaleri koje je on htio, nisu mogli doći u Lazijo.

"Učinili smo sve da ugodimo Bielsi. Bio je uvjeren da je to dobar projekt, a onda se predomislio. Tražio je Jardela, Adriana, Llorentea i Enera Valenciju i sa svima smo stupili u kontakt i ti momci nisu htjeli doći, rekli su da im se ne napušta trenutačni klub ili država", rekao je sportski direktor Lazija i dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"I onda je zatražio Pata. Njemu smo ponudili najveći ugovor u klubu, ali rekao je da bi radije ostao u Brazilu. Nakon tog razgovora s Patovim predstavnicima, a prije nego što je Bielsa poslao svoje pismo, imao sam vrlo buran telefonski razgovor s Bielsom, na kraju sam mu dao kontakt od Patovih ljudi i rekao mu: 'Evo, ako ustanoviš da sam bilo što lagao, odmah ću dati ostavku!'".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije