Bielsa postigao dogovor sa Lilleom

Vraća se u Francusku

Bielsa postigao dogovor sa Lilleom

  Argentinski trener Marcelo Bielsa (62) na ljeto će preuzeti Lille. 

Trenutno 14. plasirani tim francuske Ligue 1 potvrdio je danas na svojim zvaničnim stranicama da je postignut dogovor o dvogodišnjoj saradnji sa iskusnim Bielsom.

Bielsa već ima iskustva iz francuske Ligue 1. U sezoni 2014/2015. sa klupe je predvodio Marseille, a u Lilleu će na kraju sezone zamijeniti Patricka Collota koji je ujedno bio privremeno rješenje na klupi ovog kluba. 

U svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri Bielsa je pored Marseillea još vodio Lazio, Athletic Bilbao, Espanyol, CA Velez, Newell's, te reprezentacije Čilea i Argentine. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Bielsin novi klub Lille je posljednji put šampion Francuske bio 2011. godine kada je osvojio duplu krunu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi