Bielsin Leeds pao u najvažnijem dijelu sezone, Premier liga sve dalja

Kiks Leedsa

Bielsin Leeds pao u najvažnijem dijelu sezone, Premier liga sve dalja

Edmir Škorić

U derbiju 45. kola engleskog Championshipa Leeds je ugostio Aston Villu i na kraju osvojio bod (1:1).

Nakon dva poraza, Leeds je danas pred svojim navijačima osvojio tek bod i sad je na minus pet u odnosu na drugoplasirani Sheffield, pa je ostao bez šansi da se direktno plasira u Premier ligu.

Leedsu tako ostaje borba da kroz play-off izbori promociju u viši rang, a uz tim Marcela Bielse razigravat će WBA, Aston Villa i Derby ili Middlesbrough, dok su Norwich i Sheffield United osigurali Premier ligu.

Leeds je poveo protiv Ville golom Klicha u 72. minuti, a kada je El-Ghazi u 75. isključen kod gostiju, činilo se da će domaćin slaviti pobjedu.

Ipak, Adomah je u 77. postigao pogodak za konačnih 1:1, osam minuta po ulasku u igru.

Leeds 1-[1] Aston Villa - Albert Adomah 77' from r/soccer

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi