Marcelo Bielsa na brutalan način kaznio igrača Leedsa nakon poraza

Nije imao milosti

Marcelo Bielsa na brutalan način kaznio igrača Leedsa nakon poraza

Endin Čaušević

Fudbaleri Leeds Uniteda šokirali su svoje navijače porazima u prethodna dva kola zbog čega su sve dalje od direktnog plasmana u Premiership.

Leeds je trenutno na trećem mjestu koje vodi u doigravanje za jedno preostalo mjesto koje vodi u viši rang, ali su itekako prokockali svoju šansu da se direktno plasiraju u Premiership.

Ekipa Marcela Bielse je doživjela neočekivane poraze u prethodna dva kola, te sada za drugoplasiranim Sheffieldom zaostaju tri boda. Iskusni argentinski stručnjak je itekako zamjerio svojim igračima ove poraze.

Naime, nakon poraza prošle sedmice od Brentforda Bielsa je bio bijesan na pojedine fudbalere, a najgore je prošao Kalvin Philipps kojeg je odlučio kazniti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Philipps je za manje od 24 sata od meča protiv Brentforda morao odigrati još jednu utakmicu jer ga je Bielsa uvrstio na spisak fudbalera koji igraju za rezervni tim.

U klubu su bili šokirani ovim potezom iako je i U23 ekipa igrala važnu utakmicu. Ipak, Leedsu je najvažnije da dođe do Premiershipa, te su Bielsi poručili da nije pametno da na takav način kažnjava fudbalera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi