Bielsin Leeds poražen u derbiju kola

Leeds pao na treće mjesto

Bielsin Leeds poražen u derbiju kola

Teme:

Leeds je u derbiju 38. kola engleskog Championshipa doživio poraz od Sheffielda. 

Duel protiv Sheffielda za Bielsin tim je bio zicer u nastojanju da se poslije 15 godina jorkširski velikan vratio+ u Premier ligu, ali na kraju umjesto pobjede uslijedio je minimalan poraz (0:1).

Leeds je tokom meča bio znatno opasniji, uputio je daleko više udaraca ka golu gostiju, a kako to obično biva, kada ne iskoristite šanse uslijedi kazna. U 71. minuti gol za Sheffield je postigao Basham na asistenciju Sharpa i postavio, ispostavit će se, konačnih 1:0.

Ovom pobjedom Sheffield je preskočio na tabeli sada trećeplasirani Leeds, dok je lider i dalje Norwich našeg Marija Vrančića koji danas igra meč sa Rotherhamom.

Championship, 38. kolo:

Leeds - Sheffield Utd 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije