Leeds konačno onaj stari: Čudo na Elland Roadu u nadoknadi

Preokrenuli i slavili sa 3:2

Leeds konačno onaj stari: Čudo na Elland Roadu u nadoknadi

E. Čaušević

Fudbaleri Leedsa danas su pred svojim navijačima u nevjerovatnoj utakmici savladali Blackburn sa 3:2.

Leeds je nakon prvog poluvremena vodio sa 1:0 autogolom Williamsa i činilo se da će doći do lagane pobjede, ali bilo je daleko od toga. Blackburn je na startu drugog dijela iznednačio na 1:1 golom Mulgrewa iz penala, no pravu dramu gledali smo u sudijskoj nadoknadi.

Naime, u 90. minuti Blackburn je stigao do preokreta kada je drugi gol na meču postigao Mulgrew. Činilo se da će to biti i konačan rezultat utakmice i da će gosti iznenaditi Leeds, no to se nije desilo.

U nevjerovatne naredne tri minute Leeds je postigao dva gola i stigao do preokreta. Junak domaćih bio je sjajni Roofe koji je postigao oba gola. Prvo je u 91. minuti poravnao na 2:2, a zatim u četvrtoj minuti sudijske nadoknade donio pobjedu Leedsu i prouzrokovao erupciju oduševljenja na tribinama.

Leeds je ostao na prvom mjestu sa 51 bodom i ima sada tri boda više od Norwicha koji je odigrao 3:3 protiv Nottinghama. Blackburn je na 14. mjestu sa 31 bodom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi