Napadač Tottenhama pravi iznenađujući transfer u drugu ligu?
(Foto: EPA) Fernando Llorente je u Tottenham stigao prošlog ljeta iz Swanseaja za nešto više od 15 miliona eura. Ove sezone je upisao šest nastupa za Spurse u svim takmičenjima.

Llorente napušta London?

Napadač Tottenhama pravi iznenađujući transfer u drugu ligu?

Možda više nije u najboljim igračkim godinama, nije ni u najboljoj formi već neko vrijeme, ali rijetki bi "tipovali" da bi Fernando Llorente mogao napraviti transfer iz Tottenhama direktno u drugu ligu.

Navodno bi Fernando Llorente mogao drugi dio sezone dočekati u dresu Leedsa, koji se bori za promociju iz Championshipa u Premier ligu.

Čini se da i britanske kladionice vjeruju u ovaj transfer, pa je kvota na isti u padu i trenutno iznosi oko 3.50.

I sam Llorente, prema pisanjima britanskih medija, želi napustiti Tottenham pošto je poptuno u drugom planu kod Mauricija Pochettina. Llorente bi, ukoliko do transfera dođe, u Leedsu ponovo sarađivao sa Marcelom Bielsom, trenerom po čijom je palicom bio i u vrijeme kada je nosio dres Athletic Bilbaa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham je navodno spreman prodati 33-godišnjeg Llorentea u januaru za 4.5 miliona eura i tako zaraditi bar nešto od njegovog transfera s obzirom da mu ugovor sa Pijetlovima ističe po završetku sezone.

Špekuliše se i da bi Marcelo Bielsa rado ponovo sarađivao sa Llorenteom, napadačem koji je Bilbao zamijenio Juventusom prije pet godina, jer u njemu vidio čovjeka koji može pomoći Leedsu da se vrati u Premier ligu nakon 14 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije