Ispratio Bilića sa klupe, pa dogovorio bonus od dva miliona funti

To nije sve

Ispratio Bilića sa klupe, pa dogovorio bonus od dva miliona funti

Esmer Oštraković

Nakon što su jučer otpustili Slavena Bilića sa mjesta trenera u West Bromwich Albionu nisu dugo čekali sa njegovom zamjenom.

Istog dana na mjesto trenera postavljen je Sam Allardyce kome će glavni zadatak biti da sačuva ekipu u Premiershipu.

Ukoliko mu to pođe za rukom, sve će masno naplatiti jer je dogovorio bonus od 2 miliona funti ukoliko ostane u Premiershipu.

Ali, to nije sve što je Allardyce dogovorio. Osim bonusa, on će u slučaju ostanka u Premiershipu dobiti novi jednogodišnju ugovor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Allardyce je jako poznat trener, posebno u Premiershipu, gdje je imao priliku raditi u velikom broju ekipa.

U karijeri je između ostaloga vodio Newcastle, Blackburn, West Ham, Sunderland, Crystal Palace, Everton, a bio je i selektor Engleske reprezentacije.

Top Komentari

durgutajdin
Bilica za selektora
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi