BiH bolja od Belgije

Baraž za odlazak na Eurobasket

BiH bolja od Belgije

Bosna i Hercegovina je u Zenici bila bolja od selekcije Belgije rezultatom 82:77 i tako zabilježila i drugu pobjedu u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo.



Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine zabilježila je i drugu pobjedu u dodatnom baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo naredne godine u Poljskoj. Bh. reprezentativci su večeras u Zenici bili bolji od Belgije rezultatom 82:77.

Belgija se zeničkoj publici pokazala u dobrom svijetlu, odnosno Axel Hervelle je to učinio. Krilo madridskog Reala postiglo je 33 poena i imalo sedam skokova, te u većem dijelu susreta praktično sam nosio igru belgijske reprezentacije.

Prva četvrtina protekla je u dominaciji gostiju, koji su bili gotovo pa nepogriješivi u šutu za dva i tri poena. U 7. minuti prednost gostujućih košarkaša porasla je na zabrinjavajućih plus deset, ali bh. košarkaši polako uspijevaju smanjiti prednost, pogotovo nakon što je Mensur Bajramović u igru ubacio Ermina Jazvina.

U 13. minuti, nakon trojke Nihada Ðedovića BiH je povela, a na odmor nakon 20 minuta igre se otišlo pri prednošću Belgije od jednog poena.

Bh. košarkaši su treću četvrtinu odigrali u velikom stilu i u tom periodu igre potpuno slomili Belgijance. Izabranici Mensura Bajramovića su tu dionicu susreta riješili u svoju korist rezultatom 26:16.

U zadnju četvrtinu nešto bolje je ušla Belgija, koja je u posljednjih nekoliko minuta imala priliku da preokrene rezultat, ali izlaskom Mbenge i Hervellea iz igre zbog pet ličnih grešaka belgijski napad je ostao bez prave snage, što su bh. košarkaši iskoristili i priveli susret kraju.

Najbolji u redovima BiH bio je Nihad Ðedović sa 18 poena i sedam skokova, 13 poena ubacio je Ratko Varda, a po 10 čak četiri bh. reprezentativca: Jovanović, Opačak, Jazvin i Bajramović, koji je tome dodao i devet skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.