Tmuran i kišovit dan u Zenici u svakom pogledu: Bh. fudbalerke iznenađujuće poražene od Crne Gore
FOTO: D. Kurbegović

Kvalifikacije za SP 2023. godine

Tmuran i kišovit dan u Zenici u svakom pogledu: Bh. fudbalerke iznenađujuće poražene od Crne Gore

H. Zilić

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u Trening kampu NFSBiH u Zenici otvorila je ciklus kvalifikacija za SP 2023. godine.

Naše djevojke su dočekale Crnu Goru i iznenađujuće poražene rezultatom 2:3 u vrlo zanimljivoj fudbalskoj predstavi, koja je odigrana po tmrunom i kišovitom vremenu.

Gošće sjajno otvaraju meč i u uvodnih devet minuta zatresle su dva puta mrežu golmanice Haračić. Oba puta strijelac je bila Kuč. Prvo u petoj, zatim u devetoj minuti.

Izabranice Samire Hurem vraćaju se u meč u 12. minuti golom Hasanbegović, da bi Nikolić na asistenciju Kapetanović u 19. minuti poravnala na 2:2 i to je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku novi šok za naše dame u kopačkama. Igrala se 60. minuta kada je Bulatović pogodila za vodstvo Crne Gore od 2:3.

Nakon trećeg gola naše fudbalerke su svim silama pokušavale doći do izjednačenja, ali Crnogorke su bile sjajne u odbrani i na kraju došle do tri velika boda na startu kvalifikacija.

Naše djevojke će ovaj poraz sigurno dosta poremetiti u nastavku kvalifikacija kada je u pitanju eventualna borba za drugo mjesto u grupi.

Top Komentari

King_Kenny
...ne znam do kad ce ova Hurem biti selektor reprezentacije???...zena pustila korijenje,na poziciji je vec 20 godina,a nikakvih rezultata nema...
4 2
user1597698961
Sramota realno....slavlje crnogorki sve to govori,da nisu ocekivale pobjeduu,Hurem greskaa zestoka,Jelcic i Sliskovic su trebale prvih 11,a fali j sofija ,,dalje greska u odbrani,morala je hasanbegovic cuvati kuč jer to ne moze hrelja,odbija se od kuc isto od lukakua.... Hurem ako je ona ovo sto galami dole uzas od ponasanja,neprofesionalno i bolno za usi..
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi