"Frapantno je da se na spisku ne nalazi najbolji strijelac reprezentacije BiH"

Saopštenje za javnost ŽFK Radnik

"Frapantno je da se na spisku ne nalazi najbolji strijelac reprezentacije BiH"

H. Zilić

Žensku fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuje novi kvalifikacioni ciklus.

Bh. seniorke će 17.9. u 16:00 sati u Trening centru NS/FS BiH u Zenici odigrati meč sa Crnom Gorom, dok 21. septembra u 18:30 sati gostuju na Malti.

Selektorica Smira Hurem je objavila spisak igračica za ove duele,  a mjesta nije bilo za jednu od najboljih igračica PLBiH i najboljeg strijelca reprezentacije u prošlim kvalifikacijama, mladu Sofiju Krajšumović, što je iznenadilo sve u BiH, a saopštenjem za javnost se oglasio i ŽFK Radnik za koji Sofija nastupa.

"Moramo priznati da smo zatečeni spiskom A reprezentacije Bosne i Hercegovine, te izborom selektorice Samire Hurem. Lično mislimo da je frapantno da se na spisku ne nalazi naša najbolja igračica Sofija Krajšumović, čitajte NAJBOLJI STRIJELAC REPREZENTACIJE U KVALIFIKACIJAMA EP.

Ako samo to nije dovoljno da se ona nalazi na ovom spisku, onda ova reprezentacija ima ozbiljan kadar igračica od kojih moramo očekivati da se nađu na narednom velikom takmičenju.

Mi stojimo iza toga da je Sofija fenomenalno odradila pripremni period, te da nema nikakav pad forme, već da napreduje iz dana u dan.

Pritom ako se prisjetimo da je reprezentacija u posljednje vrijeme vođena time da se radi na podmlatku ekipe i da je ta ista Sofija bila prikazana kao najveći mladi talenat, onda stvarno ne znamo šta možemo očekivati u budućnosti", stoij u saopštenju ŽFK Radnik.

Na spisku selektorice Hurem nalaze se:

Dijana Haračić (NJ Gotham FC, SAD), Melisa Hasanbegović (SC Sporting, Portugal), Selma Kapetanović (FC Minsk, Bjelorusija), Andrea Gavrić (FC Bayern, Njemačka), Andrea Grebenar (ŽNK Split, Hrvatska), Dajana Spasojević (FC Zhytlobud, Ukrajina), Jelena Koprena (FC Haladas, Mađarska), Milena Nikolić (Bayer Leverkusen, Njemačka), Merjema Medić (ŽNK Osijek, Hrvatska), Minela Gačanica (ŽFK Breznica, Crna Gora), Ena Taslidža (Eintracht Frankfurt, Njemačka), Envera Hasanbegović (SFK 2000 Sarajevo), Indira Faković (Emina), Amela Kršo (SFK 2000 Sarajevo), Nikolina Dijaković (SFK 2000 Sarajevo), Maja Hrelja (Emina), Alma Kamerić (SFK 2000 Sarajevo), Gloria Slišković (SFK 2000 Sarajevo), Marija Ana Milinković (SFK 2000 Sarajevo), Naida Haračić (Iskra), Maja Jelčić (SFK 2000 Sarajevo), Marija Damjanović (Lokomotiva), Đula Velagić (SFK 2000 Sarajevo).

Reprezentativke će se u zeničkom Trening kampu okupiti u ponedjeljak, 13. septembra.

Top Komentari

enko
Ova muskobanjasta Hurem vec godinama radi istu stvar.dobro je to primjetio Brazuka.samo lovi igracice po drugim klubovima i ako neces kod nje byde ti ko Sofiji.malo smo vise okupirani muskoj reprezentaciji i zaboravili smo na ovog frajera,Hurem.sto godina selektor ,nema nikakvih rezultara,mjenjajte je.
9 0
Brazuka
Necees da predjees kod mafijasice u sfk, odma zaboravi na repku. Tako je godinama, a rezultati sve gori i gori.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi