Nogometni savez BiH objavio satnicu meča sa Englezima na legendarnom stadionu

Veliki ispit će to biti na ljeto

Nogometni savez BiH objavio satnicu meča sa Englezima na legendarnom stadionu

S. Mlaćo

Prije samo par dana prvi čovjek NS BiH naše zemlje najavio je veliki meč za našu nogometnu reprezentaciju, a sada je stigla i zvanična potvrda.

Prije samo par dana prvi čovjek NS BiH naše zemlje najavio je veliki meč za našu nogometnu reprezentaciju, a sada je stigla i zvanična potvrda.

Naime, Zeljković je naveo da će 3. juna naša reprezentacija odigrati prijateljski meč sa selekcijom Engleske i da je uvjeren da će to biti pravi spektakl.

Meč se igra u Engleskoj.

"Želio bih da se zahvalim FS Engeske na postignutom dogovoru. Za nas je ovo velika čast i privilegija. Nadam se da će utakmica u kolijevci fudbala biti ogroman motiv za naše igrače", poručio je tada predsjednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković.

Oglasi

Sada je potvrda stigla iz NS BiH uz zvaničnu satnicu meča.

"Bh. reprezentacija sastaće se sa nacionalnim timom Engleske 3. juna 2024. na St James' Park stadionu u Njukaslu (Newcastle). Početak susreta je u 19.45 po lokalnom vremenu.

Ovo će biti prvi međusobni duel selekcija BiH i Engleske. Engleska je jedan od učesnika ovogodišnjeg Eura, a reprezentacija naše zemlje će imati priliku da se kroz baraž plasira na smotru najboljih evropskih nacionalnih timova", stoji na stranici NS BiH.

Engleska je već na Euru i njoj će ovo biti provjera za Euro, a nadamo se da ćemo na kraju i mi biti dio tog fudbalskog festivala, budući da još možemo kroz baraž Lige nacija do vize za Njemačku.

Podsjetimo da će BiH igrati protiv Ukrajine 21. marta u polufinalu baraža, a u slučaju plasmana u finale, očekuje je na Grbavici duel sa Izraelom ili Islandom.

Brojni naši nogometaši trenutno su u dobroj formi i samo se nadamo da će tako i ostati do baraža. Ukoliko uspijemo savladati Ukrajinu čekala bi nas još jedna prepreka, a onda historijska šansa da se plasiramo na Evropsko prvenstvo.

Bio bi to veliki uspjeh, a svi se nadamo da će se to i ostvariti. Odigravanje prijateljskih utakmica protiv kvalitetnih reprezentacija svakako je dodatna reklama za bh. nogomet, ali i dobar ispit da vidimo kako se kvalitetom možemo nositi sa selekcijama kao što je Engleska.

Top Komentari

Drakula
IDEMO ENGLESKA!!
0 4
FahrudinKonjHodzic
primit cemo cetri pet komada ako englezi budu stjeli igrat ko portugalci
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije