BiH igra protiv Engleske u Newcastleu!

Potvrđeno

BiH igra protiv Engleske u Newcastleu!

Edmir Škorić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odmjerit će snage s Engleskom u prijateljskom meču u Newcastleu, koji je na programu 3. juna i služit će kao provjera za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Ovo će biti prvi put u historiji da će fudbaleri reprezentacije BiH odmjeriti snage sa Engleskom, kao jednom od najjačih svjetskih reprezentacija. 

Osim toga, Zmajeve očekuje još jedna provjera, 7. juna, ali naknadno će biti poznato s kim će tada odmjeriti snage izabranici aktuelnog selektora Save Miloševića.

Engleska je već na Euru i njoj će ovo biti provjera za Euro, a nadamo se da ćemo na kraju i mi biti dio tog fudbalskog festivala, budući da još možemo kroz baraž Lige nacija do vize za Njemačku.

Podsjetimo da će BiH igrati protiv Ukrajine 21. marta u polufinalu baraža, a u slučaju plasmana u finale, očekuje je na Grbavici duel sa Izarelom ili Islandom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Želio bih da se zahvalim FS Engeske na postignutom dogovoru. Za nas je ovo velika čast i privilegija. Nadam se da će utakmica u kolijevci fudbala biti ogroman motiv za naše igrače", poručio je predsjednik Fudbalskog saveza BiH Vico Zeljković.

Reprezentacija Engleske je na EURO 2024 u grupi sa Srbijom, Danskom i Slovenijom, dok bi BiH u slučaju da prođe baraž, igrala u grupi sa Belgijom, Rumunijom i Slovačkom.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Malo kasnimo sa pripremnim utakmicama!
2 0
Chesa
Dobar protivnik ali sa malim zakašnjenjem.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti