Ukrajinci već "preskočili" BiH? Radi UEFA-e su povukli logičan potez!

Parovi polufinala baraža

Ukrajinci već "preskočili" BiH? Radi UEFA-e su povukli logičan potez!

Admin Čaušević

Dva mjeseca su ostala do utakmica baraža za Evropsko prvenstvo. Savo Milošević će morati zasukati rukave i maksimalno pripremiti ekipu za okršaj sa Ukrajincima 21. marta na Bilinom polju u Zenici.

S obzirom da forma reprezentacije BiH uopšte nije ohrabrujuća teško je reći ko je favorit za prolazak dalje, ali sigurno je da Ukrajinici ne dolaze sa bijelom zastavom.

Ukrajinici su prethodnih dana imali pune ruke posla i već su se osigurali za scenarij u slučaju da izbace BiH u polufinalu baraža.

Naime, UEFA-i je i zvanično dostavljena informacija da će Ukrajinci u slučaju da izbace BiH finale kao nominalni domaćini igrati u Poljskoj.

Za stadion u kojem bi eventualno mogli razigravati za plasman na Euro, Ukrajinici su izabrali Tarczynski Arena u Wroclavu.

Oglasi

Kao što je poznato finalni meč baraž igrat će se 26. marta, a bolji ih duela BiH - Ukrajina ići će na pobjednika duela Izrael - Island.

Golman Ukrajine Anatoliy Trubin je pozvao na oprez kazavaši da ne postoji slabi protivnici i napomenuo da će BiH ipak igrati na domaćem terenu.

"Ne mislim da su to slab protivnik. Niko u našoj reprezentaciji ne misli tako, vidimo da su u tim reprezentacijama igrači iz prvih liga, učesnici eropskih kupova, fudbaleri sa dosta iskustva."

"Osim toga baraž je pravi test za dečke iz prvenstva Ukrajine koji imaju dužu zimsku pauzu u odnosu na evropske šampionate."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Svi shvatamo važnost ove utakmice i nećemo se opusiti pa da pomislimo da je protivnik manje opasan", rekao je Trubin.

Inače, u slučaju da BiH izbaci Ukrajinu onda će najbolji bh. fudbaleri, barem po izboru selektora Save Miloševića, finale baraža igrati na stadionu Grbavica.

Top Komentari

Gasi sport u državi **** vas ,ide još jedna blamaža . Sjedi glupi bosnjo janje okreni nije za tebe ništa drugo
0 1
K79
teško je reći ko je favorit za prolazak dalje, ali sigurno je da Ukrajinici ne dolaze sa bijelom zastavom. !!!??? de novinaru saberi se barem malo hahahaha hahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi