Bh. juniorke remizirale sa Finskom
FOTO: NFSBiH

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Bh. juniorke remizirale sa Finskom

Haris Zilić

Ženska fudbalska juniorska reprezentacija U19 oporavila se nakon debakla od Nizozemske 10:0 i odigrala dobar meč u drugom kolu kvalifikacije Elitne runde.

Naša reprezentacija remizirala je danas u Ugljeviku 1:1 sa Finskom, u susretu drugog kola grupe A6 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Prvo poluvrijeme ponudilo je tvrd fudbal i dosta borbe s obje strane tako da se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

U drugom poluvremenu otvorenija igra oba tima što je na kraju krunisano i golovima.

Izabranice Dragana Jevtića došle su do prednosti u 54. minuti preko Tasneem Dizdarević nakon lijepe akcije našeg tima.

Ipak, rpednost nismo dugo zadržali, Finska je brzo odgovorila, izjednačenje gošćama donijela je Amelia Luotonen golom u 67. minuti utakmice.

Oglasi

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupile: Iman Dumanjić, Samra Muhić, Anja Gačić, Lana Radulović, Nina Brnić, Edina Avdić (90+5. Jovana Novaković), Dalal Bratović, Kristina Tekić, Nina Garibija (87. Rajna Tešić), Tasneem Dizdarević, Ajla Građan (46. Mia Karišik).

U drugom susretu grupe Nizozemska je u Etno selu Stanišići pobijedila Poljsku rezultatom 3:0.

Nakon dva odigrana kola na tabeli ne ldier Nizozemska koja ima šes bodova, Poljska ima tri, a Finska i Bosna i Hercegovina po jedan bod.

Treće kolo na programu je 9. aprila u 15:00 sati, a sastaće se Bosna i Hercegovina-Poljska (Etno selo Stanišići) i Finska-Holandija (Ugljevik).

Kvalifikacije za EURO, juniorke:

Bosna i Hercegovina - Finska 1:1

Top Komentari

Vratnik23
Bravo cure, veliki uspjeh. Finska je jedna od najboljih WU19 reprezentacija.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi