Mladi bh. fudbaleri na Grbavici poveli protiv Francuske, radost trajala samo četiri minute

Bristrić nam donio vodstvo

Mladi bh. fudbaleri na Grbavici poveli protiv Francuske, radost trajala samo četiri minute

Edmir Škorić

Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ugostila je večeras na Grbavici selekciju Francuske i kao veliki autsajder povela je s 1:0, ali je ubrzo favorizovani gost došao do izjednačenja.

Francuzi predvođeni legendarnim Thierryjem Henryjem na klupi stigli su u Sarajevo sa etiketom velikog favorita i sa nekoliko izvrsnih talenata u svojim redovima koji igraju za velikane kao što su Chelsea, Lyon, PSG, Lille...

Ipak, naši mladi fudbaleri nisu se uplašili rivala. U prvih pola sata bili su ravnopravan rival, a potom došli i do gola.

Admir Bristrić je primio loptu, njegov prvi udarac brani golman Francuske, no on iz drugog pokušaja donosi radost domaćoj selekciji.

Nažalost, samo nekoliko minuta kasnije Francuska je izjednačila. Akcija po lijevoj strani, na kraju je Barcola ubacio, a Cherki pogodio za 1:1.

Samo četiri minuta imali smo vodstvo, a nadamo se da ćemo uspjeti još neki put zatresti mrežu Francuske. Dobar rezultat bi bila sjajna uvertira pred duel seniora u Vaduzu protiv Lihtenštajna.

Bosna i Hercegovina: Šahinović; Karić, Muharemović, Šušić, Šuta; Sučić, Bašić; Omerović, Čavić, Buljubašić; Bristrić.

Francuska: Restes; Merlin, Magassa, Yoro, Sildillia; Lepenant, Ugochukwu, Zaire-Emery; Cherki, Barcola, Wahi.

Top Komentari

Drakula
Ova djeca ako zele napravit nesto u svojoj karijeri prva i osnovna stvar nikada igrati za, reprezentaciju BiH koja nema od malo kvalitetnog igraca napravi invalida i ubije mu zadnju nadu za fudbalom
0 2
BosanskaSvedska
Dobra kontra zmajeva.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi