Skupocjene francuske zvijezde trenirale na Grbavici

Henry vjeruje u svoj tim, nadaju se drugoj pobjedi u kvalifikacijama

Skupocjene francuske zvijezde trenirale na Grbavici

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Skupocjena mlada reprezentacija Francuske odradila je upravo trening na stadionu Grbavica.

Francuzi će sutra odmjeriti snage sa našom selekcijom i probati doći do druge pobjede u grupi.

Prvobitno su savladali Sloveniju sa 4:0, dok je naša selekcija upisala dva poraza. Prvo smo poraženi od Slovenije, a zatim od Austrije.

Francuska je optimistična stigla na Grbavicu, ali sigurno neće podcijeniti našu selekciju.

Istakao je to i njihov selektor, legendarni Thiery Henry koji je kazao da unaprijed ne može reći kako će se odvijati situacija.

Oglasi

Naveo je da je njegova selekcija igrala protiv Slovenije do 45 minute 0:0.

"Očekujem dosta složenu utakmicu", između ostalog je dodao Henry.

Nasmijao je prisutne novinare kada je kazao da će večeras kod punice i punice, a dodao je da su njegova djeca Bosanci i Hercegovci, te Francuzi.

Supruga nekada legendarnog napadača Barcelone, Juventusa i Arsenala je rođena Sarajka, pa je jasno na šta je mislio danas ambiciozni trener.

U redovima gostiju nekoliko je zaista sjajnih fudbalera sa pojedinačnom vrijednošću i preko 30 miliona eura.

Najskuplji je napadač Lensa Elye Wahi koji vrijedi 35 miliona eura, dok je Rayan Cherki iz Lyona procijenjen na 30 miliona eura.

Ovo će biti peti međusobni duel U-21 selekcija BiH i Francuske, a naši rivali su slavili četiri puta.

Sutrašnji meč igra se na Grbavici od 18:30 sati, te će sigurno privući pažnju gledalaca. Treba istaći da je naša selekcija trenirala danas na Butmiru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi