Razvojni turnir za U16 reprezentacije: Bosna i Hercegovina poražena od Grčke
FOTO: NFSBiH

U Hadžićima

Razvojni turnir za U16 reprezentacije: Bosna i Hercegovina poražena od Grčke

Haris Zilić

Aktivne su omladinske fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a u Hadžićima se igra razvojni turnir za U16 reprezentacija što je dobra provjera za selekciju igrača za U17 kadetsku reprezentaciju naše zemlje.

Naša U16 reprezentacija na otvaranju turnira poražena je danas od vršnjaka iz Grčke rezultatom 2:0.

Grčka je postigla po jedan pogodak u oba poluvrmene i na kraju upisala zaslužen trijumf.

U prvom poluvremenu Dimitros Michailidis je zatresao našu mrežu u 27. minuti, dok je u drugom poluvremenu Dimitros Berdos bio precizan u 76. minuti za protivničku ekipu.

Ekipe su danas nastupile u sastavima:

Bosna i Hercegovina: Haris Mujanić, Jovan Ćulum, Arman Rebac (77. Marcus Dobrić), Aleksa Bajić, Leon Bogović (64. Vukašin Gostimirović), Benjamin Kadrić (86. Anes Vilić), Said Nišić (77. Dario Arifović), Kenan Vrban, Teufik Hodžić (46. Sergej Simić), Hasan Fatušić (64. Davud Jusić), Benjamin Zulović.

Oglasi

Grčka: Theodors Venetis, Konstantinos Em. Lagoudakis, Traianos Mokris, Christos Kapellas, Grigorios Krommydas, Konstantinos Toursounidis, Loukas Stamellos, Georgios Krommydas, Dimitros Kyriazidis, Dimitros Michailidis, Dimitros Berdos.

Danas se sastaju još Mađarska i Slovenija.

Drugo kolo će se odigrati 10.05. također na stadionu FK Radnik u Hadžićima, kad su na rasporedu sljedeće utakmice:

Grčka - Mađarska (11:00h)

Slovenija - Bosna i Hercegovina (14:00h)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi