Bh. kadeti trijumfovali: Sjajni Aleta na golu i Alajbegović u napadu za preokret protiv Bjelorusije
FOTO: NFSBiH

Za kraj kvalifikacija

Bh. kadeti trijumfovali: Sjajni Aleta na golu i Alajbegović u napadu za preokret protiv Bjelorusije

Haris Zilić

Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije Elitne runde okončala je trijumfom rezultatom 3:1 protiv Bjelorusije u trećem kolu grupe 8.

Nažalost, izabranici Admira Raščića su na kraju završili trećeplasirani sa tri boda i nisu uspjeli izboriti palsman na EURO.

Loše je počelo za našu selekciju, već u sedmoj minuti Kazmerchuk pogađa za vodstvo Bjelorusije od 1:0, a to je bio i rezultat prvog poluvremena. Mogli su Bjelorusi do još kojeg gola u prvom poluvremena, ali na našem golu Adin Aleta imao nekoliko odličnih intervencija.

U nastavku fenomenalna igra našeg tima i potpuni preokret.

U 52. minuti Kraljević pogađa za 1:1 i to je bila najava uraganske igre naše reprezentacije.

Nakon gola Kraljevića prilika za Bjeloruse, Aleta je onovo sjajno odbranio, a onda vodstvo našeg tima. U 59. minuti dosuđen je penal, a siguran realizator je bio Alajbegović za 2:1.

Oglasi

Bjelrousi su poušavali doći do izjednačenja, a u tim napadima otvorio se prostor za naš tim. U 89. minuti sjajna akcija, Ćorić dodaje danas sjajnom Alajbegoviću koji postiže svoj drugi gol za konačnih 3:1.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupili: Adin Aleta, Ivan Kraljević (90. Sergej Simić), Džan Kiridžić, Amel Avdić, Petar Đukanović, Malik Kolić (90. Afan Fočo), Admir Gojak, Nino Hodžić, Siniša Ristić (66. Benjamin Džanović), Kerim Alajbegović, Antonio Arapović (70. Amel Ćorić).

U drugom susretu grupe Poljska je pobijedila Češku rezultatom 2:1.

Poljska je kvalifikacije završila na prvom mjestu u grupi sa 6 bodova, koliko je osvojila i drugoplasirana Češka. Bosna i Hercegovina na trećem i Bjelorusija na četvrtom mjestu su osvojile po 3 boda.

Kvalifikaicje za EURO, U17, grupa 8, 3. kolo:

Bosna i Hercegovina - Bjelorusija 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi